Crema de protectie solara este extrem de importanta pentru a preveni arsurile solare, imbatranirea prematura si cancerul de piele. Cu toate acestea, sunt foarte multi oameni care nu reusesc sa atinga acest obiectiv. In timp ce utilizarea regulata a protectiei solare este cruciala pentru prevenirea cancerului de piele, unele ingrediente din compozitie pot face mai mult rau decat bine. In plus, multe creme de protectie solara pot dauna nu doar sanatatii utilizatorului, ci si mediului inconjurator.

Ce ar trebui sa stie clientii inainte de achizitionarea unui astfel de produs?

Cremele de protectie solara folosesc doua minerale diferite, oxidul de zinc si dioxidul de titan, pentru a impiedica razele solare sa patrunda in piele. Aceste minerale se aseaza pe suprafata pielii si blocheaza razele UVA (ultraviolete A) si UVB (ultraviolete B). Este important de mentionat faptul ca toate produsele de protectie solara contin substante chimice insa unele dintre acestea sunt extrem de periculoase si ar trebui evitate.

Mai multe ingrediente, inclusiv oxibenzona, nu numai ca pot fi absorbite prin piele, dar pot actiona si ca perturbatori endocrini. Conform studiilor efectuate, daca o cantitate suficienta de oxibenzona patrunde prin pielea unei femei insarcinate, aceasta are potentialul de a afecta dezvoltarea neuronala a fatului. Disruptorii endocrini interfereaza cu functionarea glandelor si organelor din corp care elibereaza hormoni responsabili pentru a ghida cresterea, dezvoltarea, metabolismul, reproducerea si multe altele.

Dermatologii recomanda persoanelor cu pielea sensibila, sa aleaga o crema de protectie solara minerala. Substantele chimice care patrund in piele in cazul cremelor chimice sunt mai susceptibile de a irita pielea, de a exacerba rozaceea, eczema sau acneea, iar caldura rezultata din reactia chimica in sine poate, de asemenea, sa irite pielea. Cu toate acestea, unele persoane prefera aceste produse in detrimentul celor minerale, deoarece tind sa fie mai usor de aplicat pe piele si mai putin susceptibile de a lasa urme albe sau colorate.

Nu in ultimul rand, modalitatea de aplicare a cremei este extrem de importanta pentru o acoperire optima. Din punct de vedere al cantitatii este nevoie de un pahar de shot plin pentru corp si de o lingurita pentru fata.