O viata bine echilibrata este esentiala pentru eficacitatea personala, linistea si bunastarea fiecaruia dintre noi. Indiferent daca lucram, mergem la scoala sau suntem pensionari, toti avem responsabilitati. Exista lucruri pe care vrem sa le facem si lucruri pe care trebuie sa le facem. Provocarea este de a echilibra ceea ce trebuie sa facem cu ceea ce ne bucuram si alegem sa facem. Acest lucru nu este intotdeauna usor. Daca, cu toate acestea, nu putem reduce stresul si nu putem gestiona o viata bine echilibrata, pot exista consecinte fizice si / sau emotionale asupra sanatatii.

Aveti grija sa va ingrijiti

Nu poti sa faci nimic daca nu esti sanatos. Odihniti-va si mancati bine. Multi dintre noi cred ca putem arde lumanarea la ambele capete, sa mancam mancare nesanatoasa, sa nu facem exercitii fizice si sa functionam in mod adecvat. S-ar putea sa reusiti cat sunteti tineri, totusi, intr-un anumit moment, acest stil de viata ii ajunge din urma si pe cei mai rezistenti dintre noi. In mod ideal, rezervati-va timp in fiecare zi pentru o activitate pe care va bucurati, cum ar fi mersul pe jos sau ascultarea muzicii. Sau, permiteti-va sa va relaxati dupa o zi agitata, cititi, meditati sau faceti o baie calda.

Aflati care sunt prioritatile voastre

Echilibrul nu implica implicarea in orice activitate posibila. Determinati valorile si decideti ce este important. Apoi setati-va limitele. In functie de stadiul in care te afli in viata, concentrarea si energiile tale vor fi diferite. Evitati sa va lasati coplesiti de jonglarea prea multor proiecte mari in viata. Nu stiti ce vreti si incercati sa faceti totul la o data, lucru care poate fi o reteta pentru dezastru in loc de drumul spre o viata bine echilibrata. Dupa cum se spune, „nu muscati mai mult decat puteti mesteca”.

Creati o mentalitate eficienta

Fiti organizati si planificati inainte. Evaluati ce trebuie facut. Efectuati o lista de sarcini intr-un planificator sau intr-un calendar pentru intalniri viitoare sau examene iminente. Asigurati-va, de asemenea, ca aveti timp de recreere pentru voi si familia voastra. Fiind conectati cu familia si prietenii, va reincarcati bateriile si veti fi mai eficienti pe termen lung.

Asteapta-te la neasteptat

Ati putea fi blocat in trafic, computerul ar putea sa se blocheze sau copilul s-ar putea sa se imbolnaveasca de varicela. Lucrurile se intampla. Toti am experimentat lucruri neasteptate. Daca acceptati ca orice poate sa se intample, in orice moment, este mai putin probabil sa intrati in depresie. Fiti capabil sa va ajustati planul de joc. Retineti, de asemenea, ca exista momente cand realizarea unui echilibru poate sa nu fie posibila. De exemplu, este posibil sa aveti o criza de familie sau de cariera care necesita atentia vostra imediata si nedivizata. Poate necesita o cantitate exceptionala de timp si de resurse.

Mentineti o atitudine mentala pozitiva

Incepeti in fiecare zi cu intentia de a face cele mai bune lucruri. Poate nu merge intotdeauna asa cum a fost planificat, dar poate merge mai linistit daca il puneti in perspectiva. Partea de a trai o viata bine echilibrata este invatarea modului de a trata adversitatile, evenimentele neprevazute si incertitudinea. Fiti pregatiti pentru viitor, dar nu va faceti griji.