Cand vine vorba de obiectele de arta, valoarea este, de multe ori, greu de ghicit, fiind dificil pentru vanzator sa stabileasca un pret corect. Putine persoane stiu ca si cartile intra in categoria obiectelor de arta, a caror valoare este puternic influentata de cativa factori importanti, care vor fi prezentati in cele ce urmeaza.

Spre bucuria pasionatilor de citit si a vanzatorilor de carti, exista o multime de anticariate care posteaza anunturi pe diverse site-uri web utilizand urmatoarele cuvinte cheie „cumpar carti la kg”, in speranta ca vor gasi persoane care sunt dispuse sa-si vanda cartile. Achizitorii anticariatelor pun la dispozitia celor interesati un proces complex de evaluare, in urma caruia stabilesc un pret adecvat care sa reflecte valoarea cartii. Astfel, inainte ca vanzatorii sa contacteze astfel de achizitori, ar fi bine sa afle care este valoarea cartilor pe care le au, care sunt mai profitabile si de ce.

  1. Vechimea

Multe dintre obiectele vechi tind sa atraga atentia colectionarilor de obiecte vintage si de arta, datorita gradului ridicat de autenticitate. Acelasi lucru se aplica si in cazul cartilor. Din acest motiv, persoanele care sunt interesate sa obtina profituri generoase, pot raspunde afirmativ anunturilor de tipul „anticariat cumpar carti”, mai ales daca au in colectia de carti din biblioteca volume vechi, rare.

  1. Editiile limitate

Cu toate ca multe dintre cartile vechi nu se mai afla in prezent pe rafturile librariilor, exista si anumite editii limitate cu o vechime impresionanta care ar valora extrem de mult in prezent, pentru ca sunt rare si unice. Cine are acasa astfel de carti publicate in editii limitate, poate sa se adreseze achizitorilor de la Anticariat-Carti.com pentru a le vinde.

Cumpar carti la kg | anticariat cumpar carti | Anticariat-Carti.com

Cumpar carti la kg

  1. Aspectul si starea

Un alt factor care influenteaza pretul final stabilit de un achizitor de carte este chiar aspectul si starea acesteia. Cu toate ca este vorba despre un volum vechi, conteaza foarte mult ca acesta sa se afle intr-o stare relativ buna (sa nu aiba paginile patate, rupte sau lipsa).

Proprietarii de carti care s-au hotarat sa faca ordine in propria biblioteca si au decis sa arunce cateva dintre volumele pe care le au acasa au sansa de a obtine profituri generoase daca le vand catre Anticariat Carti.